Dokumentar Blix

Lisens 2004 (Hva pengene går til)

Du lurer kanskje på hva NRK greier å rote vekk alle lisenspengene på? Etter måneder med nitidig spionarbeid og infiltrering av fiendens hovedkvarter kan jeg nå avsløre hva Bernander har tenkt å gjøre med mine, dine og alle andre ulykkelige lisensbetaleres penger. I ukene framover vil jeg legge fram hemmelige dokumenter som jeg har smuglet ut av NRK med livet som innsats, som viser noen av NRKs "satningsområder" og utgiftsposter det kommende året.

Avsløring nummer 1:
Extreme Makeover, med en NRKsk vri! NRK vil utover våren dra en "spansk en" og knabbe TV-Norges innkjøpte programkonsept Extreme Makeover og lage en norsk vri med norske kjendiser. Navnet på det "nye" programmet blir "Ekstrem Forvandling" og vil bli ledet av ingen ringere enn Fredrik Skavlan.

Utgiftsposter: 

*
Lønn Fredrik Skavland:                                                           ca 3000000,00 kr 
* Sandpapir til Titten Teis "Extreme Makeover":                                      53,00 kr (Claes Ohlson)
* Hårspray- fjerner til Eli Hagens "Extreme Makeover":                           99,50 kr (H&M)
* Øyebrynsnapper til Tomas Alsgårds "Extreme Makeover":                    23,90 kr (H&M)
* Ny garderobe til Cowboy Lailas "Extreme Makeover":                        234,00 kr (lokal bruktbutikk)
* Løsnese til Carl I. Hagens "Extreme Makeover":                                    19,90 kr (Brio Leker)
* Makeupfjerner til Anita Valens "Extreme Makeover":                           449,90 kr (H&M)
* Parykk til Kikki Sørums "Extreme Makeover":                                       99,50 kr (Brio Leker)

Totalt: 3000979,70 Kr

                       Titten Tei
                    Før                           Etter 


                      Carl I. Hagen
                     Før                           EtterKringkastingsavgift, falleri fallera...

                                                                                                      
Du har hatt en crappy og en aaaaaaaaaaalt for lang dag på skolen, det er 12 kuldegrader og det er mørkt i det du endelig greier å skvise deg ut av en buss fullstappa av ungdomsskoleelver med tre bagger hver. Hva venter så en stakkars, sliten student i det vedkommende stikker nesa ned i postkassa? En hyggelig konvolutt fra mamma med to hundre kroner til "noe du har lyst på"? Et hyggelig brev fra Norsk Tipping som opplyser at du har vunnet 10 millioner i Lotto? Et hyggelig brev fra en advokat om at du har arvet 15 milliarder fra en ukjent onkel i Amerika? Jeg er født fredag den trettende.. Tror du virkelig sånt hender meg?!

Så, hva kunne det være som lå og ventet på meg, en blakkere enn Fola student, da jeg stabbet/halvt krøp bort til postkassa for et par dager siden? Jo, årets lisenskrav fra NRK-mafiaen! 955,06(!) kroner forventer altså Bernander & Co at jeg skal riste jeg skal ut av et allerede stramt nok budsjett! La meg nå stille spørsmålet enhver ufrivillig lisensbetaler stiller seg hver gang dritten dumper ned i postkassa: Hvorfor kan ikke NRK gå over til reklame som alle andre f*kkings TV-kanaler?! De har jo allerede sju- åtte sponsormeldinger før hvert program (ååålreit, liiiten overdrivelse), så hvorfor ikke hive inn noen reklamer for Potetgull og Always Ultra i samme slengen?! Men sponsorer er jo iiiikke det samme som reklame, neeeeeeeeeei daaaaaaaaa...                                          

Så må vi jo også huske på at NRK er den siste TV-kanal med selvoppofrende nordmenn som står på barrikadene og hardnakket og martyraktig kjemper for at det Norske folk ikke skal drukne i reklame. HVA MED Å UNNE EN STAKKAR DOPAUSE I NY OG NE!!! Tenk på alle de gamle damene som sitter rundt omkring i det ganske land med sprengte urinblærer på lørdager fordi de ikke rekker på do mellom "Hundehjørnet" (Med gromgutten Stoltenberg) og "Hodejegerne" (En annen gromgutt- Tandis)! Vis litt respekt for de eldre! (det er jo tross alt dem og barn dere fokuserer på å lage programmer for...) 

       (NRK- ansatte på barrikadene. :)                        

Joda, det hender seg at jeg også svipper innom NRK1 eller NRK2, men ikke for 955.06 kroner!!! Med tanke på hvor mye penger NRK bruker på program som "Gnottene" og "Månetoppen" så tror jeg at det jeg ser på NRK i løpet av et år, eller hører på på radio tilsvarer noe sånt som 20 kroner. Tjue kroner kan jeg godt betale. Man må jo betale for det man får, ikke sant?

Men, jeg skal, om enn med et surt drag om trynet tilstå at det hender seg at til og med NRK treffer blink og at de nok har et bredt tilbud til noen aldersklasser, som eldre og barn. Men hva med stakkarne midt i mellom?! Det holder liksom ikke med et par musikkprogram og noen SMS- programmer for å tilfredsstille folk i alderen 20-30. Og jeg er temmelig sikker på at folk i alderen 30 og opp til generasjon "eldre" kunne tenke seg noe i tillegg til "Beat for beat" og "Heartbeat".. (Program med "beat" i tittelen er sikre vinnere) Men, det er nå bare meg..

Heh heh, og som et lite PS: NRK påstår faktisk hardnakket at de nesten ikke tjener penger på SMS- sendingene sine som Swish Show, og Blender. De tar jo bare usle ti kroner per melding, og disse pengene stikker jo Telenor og de som laget programvaren til programmene av med... Jatta..Hasselhoff sto bak Berlinmurens fall!??!?!?!?

Vel... han ser ut til å mene det selv i hvert fall... *ler seg skakk mens fabulerer over måter den godeste "Mitch" beveget massene til å storme Berlinmuren*

Se for dere dette: Introen til Baywatch: "Dangadangadanng!" Mitch jumper inn i Berlins hovedgate mens han holder inn magen og løper som en elefant med en kjepp stukket opp i endetarmen. Han ser noen babes som står og henger på et gatehjørne, misforstår og tror de trenger hjelp. Kvinnfolkene springer selvsagt for livet med en gang de får Mitch peisende i hælene, og dermed har bølgen startet. Flere og flere løper for livet, med Mitch i hælene, til de ikke kommer lenger. De er fanget av Berlinmuren.

Hva gjør så en desperat folkemengde? Jo, de klorer seg gjennom alle hindre. Og slik var det kanskje Den store David Hasselhoff bidro til Berlinmurens fall....

                                                         Save me, you studly, studly man...


Pus på flaske noen?

Det er mye rart man finner ved å surfe på nettet, du. Visste du for eksempel at du kan få en vaskekte Bonsaikatt som du kan stille ved siden av Bonsaitreet ditt? ;)

                                          

Hihi, verst av alt er at det for en stund siden gikk rundt en kjedemail der bestyrtede dyrevernere gikk i fistel over dette forferdelige "dyreplageriet" og oppfordret folket til å aksjonere mot belsebubene som plaget stakkars uskyldige kattunger!


Du skal som kjent ikke tro alt du får servert...


Blakk?

Er du blakk? Sitter du med studiegjeld over ørene? Hvorfor da ikke gjøre som denne studinen og bli kvitt gjelda på null og niks? ....eller kanskje ikke...Up yours Douglas Carr! >:)


MWOHAHAHAHHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

Så man må være strømlinjeformet og ha Barbiefigur for å vinne Idol? HA!!! Les dette din  fjott!! (fjotten vil i dette tilfelle være Douglas Carr, om han mot all formodning skulle lese dette) How you like them apples?! Det er stemme og utstråling folk er på jakt etter, ikke antall kilo! Vil folket ha enda en Britney så får de nøye seg med Dina og Tine, de holder i massevis.

*gneldrer med påtatt trutmunn: "DU og jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg, sammen på vår veeeeeeeeeeeeeeeeeeei. La oss spise seeeeeeeeeeeeeeei og lage bolledeeeeeeeeeeeeeeei!"*

(Flink å rime er de, det skal de ha!)

Jatta...Hold på hattene deres- det har skjedd IGJEN!!!


Oi, oi, oi!!!! Og akkurat da verden hadde roet seg litt så skjedde det igjen! Britney og Madonna har NUSSET!!! Stopp pressen, rydd spalteplass, drit i sultedøde barn!!! Britney og Madonna har nusset igjen!!!     
                                 Og mens man hyler om viktige nyheter som får samfunnets grunnvoller til å riste: Jordans pupper kan sprekke!! Denne forferdelige nyheten er riktignok noen dager gammel, men viktig nok til at jeg må ta den opp. For vi må alle sammen få vite om at Jordan, ved å oppholde seg i Australias jungel, risikerer å bli bitt av igler, og at brystene hennes dermed kan svulme(!) mere opp og eksplodere, KABOOOM!!!

Akk og ve, for en måte å våkne på en søndags morgen....
Bare Bea


Filmen jeg IKKE skulle se. Filmen som ut i fra reklamer så ut til å stappe alle fjortiser ned i samme sex- fikserte sko. Bare Bea. Filmen om Bea som er den siste i jentegjengen, den eneste som ikke har hatt sex ennå og som ikke gjør annet enn å tenke på nettopp dette.

Men så har det seg sånn da, at jeg noen ganger lar meg overtale. Fredag, den 23. 01- 04 var en sånn dag. I hvert fall fant jeg meg selv i et kinosete ti minutter senere og lurte på hvordan i h**vete jeg hadde havnet der. Ikke hadde jeg popcorn heller. Ville jeg virkelig ha interesse av å se en såkalt "Norsk Ungdomskomedie" regissert av Petter Næss, som sannsynligvis ikke har sæærlig peiling på hva som foregår i hjernen til ei tenåringsjente? Selv manusforfatteren er jo en fyr, nemlig Johan Bogaeus, derfor fikk jeg fort en mistanke om at jentene i denne filmen kom til å se ut som jenter- og te seg som gutter..

Fikk jeg rett?? Vel, i følge denne filmen gjør ikke 16 årige jenter annet enn å tenke på sex, og de prater gjerne om sine seksuelle ekskapader både i hytt og pine. (hmm... høres det ut som noe gutter gjør??) Kanskje har det skjedd en revolusjon på dette området de siste årene, for da jeg gikk på første året videregående så var det gutta som skrøt, mens jentene holdt kjeft om hva de drev på med. I Bare Bea gikk de derimot på bakeriet og åt marsipankake hver gang ei av jentene mistet dyden, og trente gjerne på Kama Sutra - stillinger i skolens bibliotek. 

Personlig tror jeg filmen hadde blitt mer troverdig om det hadde vært gutter i stedet for jenter i hovedrollene, men det er bare meg..

Så, jenter der ute i rette alder: opplys meg! Er dere tøffere på dette området i dag enn hva jentene var da jeg var på deres alder? (24- årig dinosaur..) For dersom dette stemmer så skal jeg love å like filmen litt mer! ;)

Men det aller morsomste med hele filmen var vel å merke reaksjonene fra de yngste i salen rundt meg (filmen har 15- års grense), som satt som på nåler hele filmen igjennom, spesiellt når det var duket for pinlige "første gang" scener! Vil du finne ut hvem som har gjort det eller ikke? Bare studer folk mens de ser på denne filmen! De som sitter forknytt og sjenert og ser ut som om de ikke vet hvor de skal se hver gang det hender noe sex-relatert  = jomfruer. De som ler av de samme scenene = virgins no more. Skal tro om det har blitt forsket på dette?

Nå ja. Greit nok, filmen var grei tidtrøyte, men temmelig glatt. 16- årige jenter i dag er kanskje puleglade (ikke vet jeg, som sagt- dinosaur på 24), men så til de grader pulegale?! Ta for eks. filmens blondine og selvuttalte sex-ekspert. Dersom hun så en lysning i skogen så tenkte hun i følge seg selv kun på at der kunne hun ha pult! Og man skal aldri gjøre det første gangen med en man er forelska i, fordi første gangen alltid er mislykka.

Jaja, får håpe det er første og siste gang Næss regisserer fjortisfilmer. Skjønt, kan det bli noe bedre med J-Lo som.. hva var det nå det var igjen.. kreftsyk alenemor?!??! *dirrer i skrekk*

Filmens teiteste scene: Da jentene løp kokett ut av klasserommet etter endt skoledag med store smil og yr småpikelatter. Det er seksårige førsteklassinger som løper ut av klasserommet, 16- åringer subber "verdensvant", mens de ser kuuule ut.

Filmens opptur: "Sex- scenen" i musikksjappa. Ubetalelig, og nesten verdt kinobilletten alene! ;D

Filmens blondine: Mia, som var blondere enn snø..


Linker til anmeldelser som er atskillig mer begeistret enn det jeg er:
Dagbladet
VG
Adressa

IDOLJaja, så er sirkuset i gang igjen, og jeg satt selvsagt benka foran TV'n som alle andre, med øya på stilk. For å lete etter nye sangtalenter som kan ta meg med storm og gi meg gåsehud fem uker i strekk? Nope. Som alle andre satt jeg og ventet på de som driter seg ut, som driter seg ut til så til de grader at de vil bli husket av alle. Men det finnes to grader av å drite seg ut på Idol, nemlig:

 1: Drite seg ut, men ta det med humor og et glis.

 2: Drite seg ut og bli dødelig fornærma og videre anklage dommere og universet for å frarøve dem deres livs sjanse som de selvsagt fortjener mer enn noen andre.

Som et eksempel på "Drite seg ut kategori 1" fra fjorårets runde kan jeg for eksempel nevne "Osama- Mannen" og Rompa Mi- Mannen. De var jo ganske enkelt bare bedårende morsomme! :D

Og som et udødelig eksempel på "Drite seg ut kategori" 2 er det bare en over og ingen under eller ved siden, TREKKSPILL-dama!!! For... folkemusikk e jo AU popmusikk!!! Knegg, knegg! ;D

Så derfor satt jeg ytterst på sofakanten, med skadefryden tindrende i øynene mens jeg som en annen gribb ventet på første offer. Og jo da, første offer dukket opp, og så gjorde mange fler, både fra "drite seg ut" kategori en og to. (dog ingen udødelige i kategori en, dessverre, men desto flere i kategori 2)

Det var for eksempel  EN person som virkelig trodde hun var ustyrtelig morsom, nemlig en viss budeie/folketone aktivist- som hun lot til å tro hun var selv i hvert fall. Hun trodde hun sikkert var utrolig morsom og original som dukket opp på en Idol- audition for å late som om hun var Trekkspill- Dama 2, men som sagt: ingen over og ingen ved siden Trekkspill- dama. Og alle med øyne skjønte jo at hun bare fleipa, selv om det ikke var morsomt over hodet. Det ble i stedet bare uliiiidelig flaut.. Du fleiper rett og slett ikke med Trekkspill- dama! Og ingen kan heller ta hennes plass, selv om dette blonde fruentimmer prøvde intenst, ja faktisk så intenst at hun til slutt ble kasta ut fordi hun nektet å gå ut.

Så må man jo også nevne fyren med svinnende hårlinje og gitar, som virkelig ble forbanna da han ikke gikk videre. Ca sitat i det han forsmådd pakker/dundrer sin kjære gitar ned i gitarkassen:  "Jeg bryr meg egentlig ikke om hva en spirrevipp som Jan Fredrik Karlsen sier!" Hmmm... jeg ble faktisk sittende igjen med totalt motsatt inntrykk...

Men det som vekte min harme i går kveld var nok den svenske dommerens uttalelser om Gina Aspenes som fikk beskjed om at dersom hun slanket seg litt så hadde hun kanskje en sjanse videre i konkurransen. VG Dagbladet Hallo?! Var det ikke det som var hele poenget med Idol, at ALLE har en sjanse, uansett tryne, vekt og tenner- så lenge man bare har "stemmen"?! Men musikkbransjen er jo slik, kunne han forsvare seg med. Joda, det stemmer nok, men hvem er det som gjør den sånn? JO, sånne som Douglas Carr! 

Ta for eksempel gruppa Creed. Hvem blir ikke sjøsyk av å se vokalisten synge?! I hver eneste musikkvideo ser han jo ut som om han er i ferd med å gjøre en seriøs bommelom der han vrir trynet og hytter i hytt og pine med armene som om han enten holder på å gjøre i buksa eller gjennomgår ulidelige smerter.

 Bimmelim eller bommelom? :)

Med andre ord: Jeg dr*ter i hvordan du ser ut, så lenge du synger fletta av meg!!! Om du så ser ut som draugen sjæl og bare har to tenner i kjeften, pukkelrygg og øyne i kryss har du mine velsignelser- så lenge du synger bra.

Så må jeg vel også innrømme at jeg savner fjorårets programledere. Det blir liksom ikke det samme med de to blondinene som fjaser omkring i årets versjon... :(

Alt i alt var vel årets premiere av Idol 2004 som forventa, og med sendinger både onsdager og fredager i ukene framover håper jeg at flere gullstruper/kråker slipper til i beste sendetid. Finnes det noen der ute som kan ta over kronen etter Osama- mannen og Rompa mi- mannen? Jeg håper det. ;)Heisann! :)


Jatta, dere- HOWDY!

Tenk det, nå har jeg fått meg min egen lille blogg hvor jeg kan pøse alle mine uinteressante tanker og tvinge dem på alle og en som er sånn noenlunde stødige i alfabetet! ;) (det vil si alle og enhver som, på mirakuløst vis, har greid å tulle seg innom denne sida i et halvapatisk forsøk på å  slå tida i hjel..)

Hva kan man så benytte en slik blogg til? Kanskje burde jeg hive meg over fjernkontrollen, finne første og beste sending av 60 minutes og så lire av meg noen dype gloser om globalisering og slikt noe. Tjahh, hvem vet. Jeg tenker vi kaller det et prøveprosjekt så langt. :) Har jeg noe på hjertet vil jeg sannsynligvis kvitte meg med det på denne sida, så egentlig burde jeg vel kanskje kallt den for "Blixerns Dump" og lagt inn noen flotte bilder av måser som svirrer over brukte bleier. (bare for å illustrere, selvsagt)

Men jeg vet i hvert fall hva jeg skal gjøre senere i kveld, nemlig se programmet alle elsker å hate, men som alle på mystisk vis får med seg allikevel- og nei, jeg snakker IKKE om Hotell Cæsar, men Idol! Det store spørsmålet som alle stiller seg er: finnes det flere "Kurter" der ute?

Tallyhoo! :)hits