zzzZZzZZZzz

Søvnmangel. Jeg er et B-menneske av natur. Å stå opp før klokka 10.00 er å jevnstille med tortur for meg. Da kan du tenke deg hvordan det føles å stå opp klokka 05.30 for å rekke tidligvakt i barnehagen. Spesiellt når du ikke har vett til å legge deg til fornuftig tid kvelden i forveien heller.

Nei da, jeg har ingen andre å skylde enn meg selv, men det hjelper pent lite når jeg sitter på buss sammen med alle snekkerne (disse tar tydeligvis kun denne bussen, jeg føler meg helt utenfor som ikke har møkkete kjeledress på) på vei til jobb klokka 06.30 om morgenen.

Og jeg merker en skummel utvikling i løpet av de siste fem ukene. Jeg har blitt den kaffekjerringa! To kopper kullsvart kaffe for å vokne før man drar, to kopper småsvart kaffe i løpet av dagen for å holde meg våken. Jeg må nok legges inn på avvenning før praksis er over.. Nå som jeg er tom for penger er jo kaffe en luxus som må avses på lik linje med samboers livsnødvendige Cola... Og jeg sløste vekk den siste måleskjeen med dette besnærende, dog fortsatt illesmakende stoffet i morges.

Kanskje jeg kan lure meg inn på puterommet og få meg et par timers søvn der i løpet av dagen. ;PSexceptions

Etter en svipptur innom SirThomas her om dagen slo det meg at jeg også hadde lyst å lage min egen lille "Sexeptions-liste". (Kjent fra serien Friends) Jeg har imidlertid gjort en liten vri på leken og laget en liste kun bestående av fiktive filmfigurer, samt at jeg har føyd til et 6. alternativ. :) (og min samboer har selvsagt fått samme tilbud om å lage sin egen. ;)

Så her følger min liste over tillatte "one night stands" ;P

  1. Wolverine (X-men)

Bare vær forsiktig med hvor du stikker klørne.. ;p

 2. Severus Snape (Harry Potter)

Good guy eller bad guy, time will show. ;D

   3. Sgt. Harry Wells (Dog Soldiers)

Jeg greier liksom ikke å mostå dialekta til denne fyren, pluss at jeg vel er litt svak for tøffinger generellt i filmverden.. :)

  4. Captain Jack Sparrow (Pirates of the Carribean)

Har vel aldri vært noen utpreget Johnny Depp fan, men som Jack Sparrow kan han svippe innom på kaffe når som helst. =D


   5. General Maximus (Gladiator)

Han sier ikke så mye, men huuuuuga!


    6. Obi Wan Kenobi (The Phantom Menace)
 
Vel og merke som Padawan og uten skjegg..


Hirr

     Du skal som kjent ikke tro alt du leser. Dette er jeg en ganske stor tilhenger av, og tar derfor ikke alt jeg får servert som god fisk. I slutten av januar i år fikk ei venninne av meg en kjedemail som jeg fant ganske så hysterisk og skrev derfor et lite innlegg om dette i bloggen min.

Til Elise, som fant min skamløse reklame for BonsaiKatter både provoserende og usmakelig.

Kjære Elise, dyrebeskytter av høyeste og mest ekstreme klasse: Websiden jeg linket til der er en såkallt s.p.ø.k. (vennligst les HELE artikkelen) Den er altså ikke e.k.t.e. Man kan selvsagt argumentere om det er en god spøk eller ikke. Jeg må innrømme at jeg lo meg fillete da jeg innså at det faktisk hadde blitt startet kjedemail-aksjoner for å få stoppet det "forferdelige", noe som indikerte at folk faktisk TRODDE på det som sto på siden! 

Hadde noen virkelig stappet en kattunge inn i ei glasskrukke og latt den tilbringe livet sitt der hadde den dødd temmelig kjapt og smertefullt. Som en person som er temmelig glad i dyr kan jeg med hånden på hjertet si at dersom dette hadde skjedd med virkelige kattepuser så ville jeg så absolutt tatt anstøt fra det. Men ettersom hjernecellen min ikke har tatt helt ferie ennå så kom den etter hvert fram til den konklusjon at denne siden, som så mange andre, rett og slett er en s.p.ø.k.

Det var en grunn til at jeg avsluttet innlegget med "du skal ikke tro alt du får servert"... Bruk gjerne nøtta neste gang du svipper innom torturbloggen min, og legg gjerne igjen flere kommentarer av samme provoserte valør. Du ga meg en god latter i dag, Elise, og det kan ingen ta fra deg! ;)

Og mens man er innom temaet Netlore/urban legends- Svipp gjerne innom hjemmesiden til verdens første gravide mann! Er det ikke gruuusomt at han fratar oss kvinner vår gudegitte rett til å få barn? ;P                        
                                                         

(                                   Og dersom du lurer: det er IKKE sant det heller)Hehe..

Det ser ut til at det er flere som er blakke, og at å legge ut ting en ikke har bruk for ut på auksjon på QXL er veien å gå.

Spørsmålet som slår meg nå er imidlertid: Hvem i huleste vil ha noen som helst interesse for å kjøpe brudekjolen til bærta i "Billett merk Bryllup"?!?

Blakk.

Det absolutt VERSTE jeg gjør er å tigge penger hos foreldrene mine når jeg er blakk. Hadde jeg måttet velge mellom å be om et lån hos foreldrene mine og rotfylling i alle tennene mine hadde jeg ledd hele veien til tannlegen. Nå er jeg imidlertid så blakk at Fola ville vært misunnelig, og jeg vet at det skal noe til å klare seg til 12. juli på luft og kjærlighet..

Jeg må med andre ord finne en måte å tjene penger på, som ikke går utover praksis (som er en 24-timers jobb), og som gir avkasting tvert.


Følgende muligheter blir for øyeblikket vurdert:

- Selge ting man ikke har bruk for på QXL.

- Selge ting man har bruk for på QXL.

- Samle inn tomflasker og sette inntekten på en LOTTO-bong.

- Stille seg nede på torget med gitaren og klimpre på "Kalle Klovn" i håp om at noen før eller senere betaler meg for å pelle meg vekk.

- Lage en masse suvernirer for så å kapre turistbusser på tur gjennom byen og prakke på dem mine hjemmelagde lekkerbiskner.

- Begynne som tale- og sang-dikter til desperate brudgommer.

- Starte opp min egen lille nabomafia og true naboene med råtne egg og vannballonger dersom de ikke bidrar med en femtilapp i uka.

Her er gode råd dyre! (...hoi, den satt gitt...)

Ikke så ille at det ikke er godt for noe

Det var kanskje egentlig like greit at det høljet ned i bøtter og spann slik at jeg måtte ha på meg den fæle, kneside regnjakka mi da jeg skulle ned i byen i dag. Da jeg kom hjem oppdaget jeg at jeg hadde vandret blid og uvitende omkring med smekken på vidt gap...

Helg, sa du?

Det har vært "all work and no play" for Blixern sin del i helga, og dersom dere trenger tips på hvordan dere skal planlegge lederdager, eller vurdere lederdager, for ikke å snakke om å midtveisevaluere deg selv så er jeg den dere bør snakke med!

Men, til gjengjeld har jeg fri i dag, det vil si- etter at jeg har vært på skolen og printet ut de 20 sidene med svada jeg har lirt utav meg i helga. Så ca etter klokka 14.00 i dag har jeg friiiiii! :D

Og nå har jeg "bare" fjorten dager igjen, så er jeg en ferdig utdannet førskolelærer! Da er det bare å hive seg utpå et beinhardt jobbmarked og prøve å karre til seg et vikariat..

Det gjelder å se det positive i det! ;) *myse hardt*


Huff da..

Jeg satt på bussen i dag (nummer 20 for å være helt eksakt), temmelig peisa etter en laaang dag i barnehagen, ganske svimeslått og noget i min egen verden da bussen stopper og to mennesker stikker huet inn og spør bussjåføren:

"Er dette rute nummer 36?"

Jeg himler med øynene der jeg sitter for meg selv og tenker megetsigende.

"Hallo, er dere blinde eller?! Les det som står på bussen!"

Så kikket jeg en gang til på de to som sto der i døråpningen og la merke til at den ene hadde blindestokk, og den andre en førerhund..

Det er snart helg, det er snart helg!


MuhahahaaaJeg tenkte jeg skulle lage min egen lille hær med Blixern-kloner. Slik kan jeg sende en kopi i barnehagen hvor jeg har praksis hver dag, slik at jeg kan ligge hjemme og late meg på sofaen. ;)

(og denne røsket jeg med meg fra Benedicte)

How to make a blixern
Ingredients:
1 part anger
3 parts courage
3 parts joy
Method:
Layer ingredientes in a shot glass. Add a little cocktail umbrella and a dash of lovability

Username:

Personality cocktail
From Go-Quiz.com
(Er spesiellt fornøyd med cocktail paraplyen! ;)


Knegg

Ah, teksting på TV... Alle husker vi vel "makeup sexen" som ble til sminkesex.. Titt og ofte dukker de opp, disse oversettelsene som får det til å krype kaldt nedover ryggen på deg av forlegenhet på teksterens vegne.

Fant nettopp en side inne hos NRK som har ført opp ti klassiske brølere. Les og le! ;)

Og skulle noen vite av sider med flere eksempler ville jeg blitt veldig glad for et tips! :D


Vi lister oss så stilt på tå når vi skal ut og røve..

Har vært ute og stælt igjen, denne gangen var det Camilla som fikk unngjelde. ;)

Vil du ha ditt eget navne acronym? Da er det bare å fylle inn boksen under. :)

    
B Bubbly
L Little
I Insane
X XtRemE
E Easy
R Refined
N New

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com


A - Å

Jeg snublet over en fiffig liten sak inne på Aks blogg og kunne selvsagt ikke være dårligere. Her kommer Blixern fra A til Å. :) 

A-rbeidsjern. Ehm.. egentlig ikke. Det vil si.. Jeg kan hvis jeg vil! ;)

B-ritiske skuespillere. My favorites! Sean Pertwee, Alan Rickman for eks.. Konger!

C-vitaminer. Noe jeg definitivt skulle tatt en overdose av nå. Kjenner forkjølelsen lure i halsen..

D-VD: Må vel innrømme det først som sist, jeg ser en del film. :)

E-ngelsk. Mitt favorittspråk. Å lese ei bok på engelsk blir noe helt annet ennå lese den på norsk.

F-eber. Kanskje jeg er litt syk? Synes jeg pannen min er litt varm jeg? *ynke seg*

G-ravid. Ikke DENNE tøtta nei! Jeg skal ha hatt fast jobb i ett år først, samt ha reist jorda rundt! (Det begynner med andre ord å haste litt dersom en skal greie å befruktes på det naturlige viset.. ;)

H-obbiten. Jeg innrømmer det gjerne. Jeg har ikke vært helt den samme jenta etter at jeg først tittet innom hobbit-hullet til Bilbo. (INGEN koffert-tenking, takk!)

I-Q er en fin bil, heter det så fint. Ellers kan jeg skryte på meg en helt vanlig, middels IQ, i følge den store Norske IQ-testinga som gik på TVn for ei stund siden. + I- ngrid: Min lillesøster.

J-oakim: Min lillebror.

K-ent: Min kjære samboer. :)

L-attermild: Er det både tidt og ofte.

M-ild: har man vel også blitt beskyldt for å være.

N-ei. Et ord jeg litt for sjelden tar i min munn. (koffert-tenking er fortsatt ikke tillatt! *Myser på Fratho*)

O-ffsete. Er ikke helt sikker på hva det betyr, men jeg er det visstnok av og til..

P-pille. For at jeg kan realisere nevnte "jorden-rundt-reise" uten bleieunge på armen.

Q-tips. Fine å pirke seg i ørene med.

R-egn. Det regner ALLTID når jeg trenger det minst! :/

S-am. En litterær figur som står for alt jeg ønsker å være som person. :)

T-rofast. Jeg slipper ikke taket.

U-lende. Når jeg ser elendige filmer..

V-ill. Når Kent og jeg har innendørs vannkrig! :D

W-olverine. Huuuga! Jommen sa jeg mann! ;D

X-men. En av få filmer jeg ikke går lei av å se om att og om att og om att og om att.. (Dog Soldiers og Pirates of the Carribean er andre perler)

Y-rkesaktiv. Tjahhh. Dersom man kommer seg gjennom det berømmelige nåløyet så. Skal man få seg jobb som førskolelærer må man ha erfaring, og for å få erfaring må man ha en jobb! :P 

Z-zzzZZZZzzz. Det jeg bedriver nettene til for tiden.

Æ-rbødig. Respekt skal man ha.

Ø-rnenese. Jepp, veldig fornøyd med nesen min, not! :P

Å-nden min om morgenen.. Et kapittel for seg selv etter at jeg begynte å drikke to kopper kaffe om morgenen... XPParty on, dude..

I helga var det fest hos naboen. Fjortissfest. Jeg fulgte ei venninne som hadde vært på besøk ned på busstoppen og snublet nesten i snytfulle smårips som ikke lot til å fryse nevneverdig i de små sommertoppene sine. (jeg hadde på meg bukse og ullgenser og holdt på å fryse rævva av meg)

Det var jo et ganske så interessant syn å se to frøkner sitte bøyd mot hverandre i dyp, fortrolig samtale og jeg er temmelig sikker på at de trodde ingen kunne høre dem. Faktum var imidlertid at de satt tre meter unna der vi sto og de snakket som om DE hadde sittet tre meter fra hverandre. Så nå vet jeg alt om Idas forsøk på å snappe opp Preben rett foran ansiktet på Line. Fascinerende.

Så fikk de det for seg at de var veldig glade og ville løpe litt. Dette gjorde de, med varierende hell- den ene fant det for godt å knyte skolisse og holdt på å lene seg på nesa i forsøket, mens den andre spratt lekent omkring uten å bry seg nevneverdig om tubetoppen som krøp både oppover og nedover på en og samme tid. Ved slutten av kvelden ville den nok fungere som et belte snarere enn en topp..

Etter å ha sett venninna mi vel på bussen var det så å gå tilbake og forbi festen igjen, og i det jeg hastet forbi fikk jeg blant annet en hjerteskjærende acapella- versjon av "Beauty and the Beast" av to Mariah Carey- kloninger, og siste nytt om hvem Tom hadde rotet med.

Jeg lurer med gru på om jeg var likens som 14- 15 åring.. Skjønt det vet jeg vel egentlig at jeg ikke var siden jeg ikke begynte å drikke før jeg var 17- 18. *puster lettet ut*

Nå skal det imidlertid nevnes at patetisk fyll ikke kun forekommer i fjortissgenerasjonen, den foregår i ALLE aldersgrupper. Og jeg har nok vært patetisk full noen ganger jeg også. ;) Og fordelen med å være det selv er jo at du ikke skjønner hvor idiotisk du må se ut med to Ole Brumm- hatter på hodet og en svær plastikkblomst i knapphullet. :)


Skrik og skrål

Som den snille samboer jeg er så sto jeg tidligere i dag på kjøkkenet og kokte sammen et gastronomisk middagsmåltid av utsøkte kvaliteter (pølse og brød, MED rå løk og ketchup som tilbehør. Kreper av misunnelse over mine kokkeferdigheter Jamie Oliver!). Man var godt i gang med nøye og forsiktig oppheting av stekeplate,oppheting av brød i ovnen, samtidig som man skar opp løk (multitasking!) da det lød et skabælj fra stua, som fikk meg til å slippe kniver, løk og forstand og rase ut i stua, med bange forventninger om å finne samboer i dødskrampe.

Jeg ble møtt av et ganske så merkelig syn. Der sto han foran sofaen og hoppet opp og ned, med blikket klistret mot TV- skjermen mens han jublet og veivet med armene som om han akkurat hadde vunnet i LOTTO.

På mitt spørsmål om hva i huleste det var som sto på svarte han bare "Hellas scoret!" Da gikk det opp for meg... EM i fotball har begynt..


Ser man det

Det er på sin plass å gratulere medblogger Sandy med tittelen Månedens blogg! Grattis! :D Det blåser om ørene dine, men jeg mistenker deg for å like det sånn. ;)


Musikksmak for den kresne

     Jeg føler at jeg har en veldig kjedelig musikksmak i forhold til mange andre bloggere. Jeg har lest en god del musikksmak-lister etter hvert og har som regel ikke hørt om halvparten av innholdet. Jeg skulle ønske jeg også kunne liste opp en masse ukjent musikk som kun ekte musikkelskere kjenner til!

Men så begynte en liten tanke å lure: Hva om disse med ekstravagant musikksmak er sånne som meg, misunnelige på alle de som kan skryte på seg å digge band som ikke er kommerse, band som musikkanmelderne på P3 hyller langt opp i himmelen og som ikke gjør noe stort nummer av seg i lille Norge? Hva om de fabrikerer alle disse bandene som ingen (les: jeg) har hørt om?

Jeg er fullstendig klar over at dette nok bare er ønskedrømming fra min side. Men jeg hadde følt meg litt bedre om det var et par av dem der ute! ;) 

Så her følger min egen lille favorittliste over fabrikerte band og utgivelsene deres :) :

Mushroom - "Boogie's Off!"
Frogs - "Spikes"
Anynomus Seven - "Find your friend, fiend!"
Ragamuffins and the Jives - "Rembrandt"
There once was a dark man, and that man was me - "Wishes"


Og mens jeg er innom temaet musikksmak: hvorfor blir kommers musikk automatisk stemplet som dritt av mange? Her tenker jeg ikke på musikere av Tittneys kaliber, men band/ musikere som er genuint bra (i mine ører, selvfølgelig, ettersom jeg snakker om min smak og ingen andres) og som karrer seg opp til toppen etter lang og tro tjeneste. Når de så blir hørt av alle har de liksom blitt sellouts. Skjønner ikke dette jeg.. For eksempel gikk jeg for flere år siden i samme klasse som ei som HATET all musikk så lenge den solgte over det og det antall eksemplarer. Favorittene hennes var derfor et par nynasister, for disse laget kun musikk for å lage musikk og ønsket IKKE å tjene et rødt øre på interessen sin. Yndlingslåta hennes var "Baby Bitch", og denne "powerballaden" duret både titt og ofte på klasserommets CD- spiller.
 
Først og fremst: Den som ikke ønsker å tjene ei eneste krone på det han liker å drive med lyver enten så han tror det sjøl, eller han er allerede millionær. Jeg har til dags dato ikke møtt et eneste menneske som har sett på det som negativt å tjene litt på en hobby. En trenger nå en gang penger for å leve i dagens samfunn, og da er det vel mye bedre å tjene disse på noe en liker enn å slepe kroppen sin til en A4 jobb hver dag?!

For det andre: Den CDn jeg fikk "gleden" av å høre var etter min mening elendig, uansett hvor ukommers den enn var. Jeg synes ikke nazipropaganda gjør seg noe bedre med metallmusikk i bakgrunnen...

Mine stakkars favoritter:
- Kent
- Travis
- Kaizers Orchestra
- 3 Doors Down (disse likte jeg imidlertid før Idol-David fant det for godt å remje på Kryptonite, og før den spant i ny og ned på Alternative Nation på MTV. Så jeg likte i det minste dem før de ble poppe i Norge, Norden og Europa forøvrig, hurra! ;)


Nå er det min tur

Det er visst en trend i bloggeland for tiden å finne ut hva slags farge en er, hvor intelligent man er og så videre. Så jeg kan selvsagt ikke motstå fristelsen, men hiver meg på bølgen jeg også. ;D

Jeg har prøvd intet mindre enn en temperamentstest, nemlig  The Kersey Temperamentsorter (på norsk)  Og jeg er visstnok en "Councelor Idealist". Høres bra ut i hvert fall, og det er nesten skremmende hvor godt noe av det stemmer. ;) (skjønt, jeg tror ikke jeg er noen ny Ghandi..)

Om du bestemmer deg for å prøve den så legg gjerne resultatet ditt igjen her! :)Hm?

Hvor i huleste tok helga veien?!


The Day After Tomorrow

     En liiiten spoileradvarsel her, bare for å være heeelt sikker på at jeg ikke tråkker noen på tærne. Jeg føler ikke at jeg kommer med store avsløringer, men dersom du har tenkt å se filmen og vil være helt fri for inntrykk- så styr unna!


Fredag kveld var jeg på kino og så The day after tomorrow, Roland Emmerichs nye katastrofefilm. (samma kisen som sto bak Independence Day og Godzilla) Forventningene før filmen var vel sånn passe.

Jeg forventet typiske trekk som:

"vi amerikanere står sammen når katastrofen inntreffer"

"jeg, helten, er den eneste som skjønner hva som er i ferd med å skje, mens resten av verden er noen store idioter som ikke skjønner noen ting, spesiellt de som sitter med makta"

"et par av heltene dør heltemodig for å gagne de andre"

"de som i utgangspunktet ser ut som pyser finner plutselig ut at de er skikkelig tøffe og risikerer gjerne livet sitt for andre"

"vi aksepterer døden med lett melankoli og vemod"

Etter å ha sett filmen kan jeg i ettertid fornøyd konstatere Jackpot! Hadde dette vært Lotto ville jeg vært rik nå. Jeg vil si at dette er en typisk Amerikansk katastrofefilm ala Independence Day, Deep Impact og den der filmen med Bruce Willis og Liv Tyler som jeg ikke kommer på hva heter for øyeblikket.

Noen få er tåredryppende heltemodige, noen få holder på å sørge for at hele planeten (les: Amerika) blir skadelidende p.g.a deres ignoranse, spesialeffektene er mange og intense og drukner etterhvert skuespillerne og så videre og så videre..

Hva er så plottet?
(Første avsnitt er lånt fra VGs anmeldelse av filmen)
 
Den globale oppvarming har nådd til det punkt at pol-isen smelter og klodens havstrømmer snur. I løpet av kort tid skjer det deretter en dramatisk nedfrysing av den nordlige halvkule - og i løpet av en ukes tid er en ny og omfattende istid et faktum.

Klimapaleotologisten (si det fort ti ganger!) Jack, spilt av Dennis Quaid, prøver å finne en måte å advare verden om at det ovennevnte kan komme til å skje om hundre år. Men han tar feil. Det skjer mye raskere enn det, og selv han blir tatt på senga i det massive stormer inntar verden og, selvsagt, spesiellt Amerika. Den nordlige halvkule blir kjapt en massiv fryser, og det eneste folk kan gjøre er å flykte mot sydligere breddegrader i håp om å få losji der.

Men mange når aldri fram. Gigantiske kuldetornadoer sender iskald stratosfærisk luft ned mot jorda, slik at de stakkarne som befinner seg utendørs fryser i hjel i løpet av et par sekunder. Og en av disse kuldetornadoene er på vei til New York City hvor Jack's sønn befinner seg. Ergo må fattern (som jeg tror befant seg i Washington?) legge ut på en strabasiøs ferd for å redde sønnen fra å bli en "corpstickle".

Alt i alt en grei nok film, så lenge du er helt innforstått med hvordan Hollywood / amerikanere lager katastrofefilmer. Emmerich har imidlertid slengt inn en liten gjeng engelskmenn også, slik at vi også skal få følelsen av "hva som foregår" i Europa. Bare synd at denne gjengen sitter innsnødd på en liten værstasjon en eller annen plass uti gokk. Bilbo, eh jeg mener Ian Holm, er selvsagt ubetalelig som en av disse.

Det så imidlertid dårlig ut for oss nordmenn, men det er vel like bra. Det var sikkert vår hvalfisking som sørget for at polarstrømmene skiftet retning uansett..

                         
                                              
                                  (For større screenshots, trykk på "tomlene")

Under filmen kunne jeg også med glede slå fast at Dennis Quaid faktisk HAR mer enn ett ansiktsuttrykk, nemlig:

             Mutt
                         og

             Mutt light! :)


Øl, øl og mere øl

Jeg har vært på kino igjen. Og selvsagt har jeg noe å syte meg over når det gjelder medpublikums oppførsel denne gangen også. (er det rart noen har lurt på om jeg var en gammel dame som en dag tilfeldigvis satt foran PCn med strikketøyet og plutselig fant et nytt sted å nå folk med alle klagene mine? ;)

Denne gangen var det ikke skravlete fjortisser som irriterte meg mest, ei heller mobiltelefoner som ringte i hytt og pine. Denne gangen gikk nok førsteplassen de karene som fant det for godt å dra med seg en kasse øl (!) inn i kinosalen og starte vorspielet sitt der inne! Det klirret lifflig i flasker, de snakket høylydt og feststemt- jeg ventet rett og slett bare på at de skulle dra fram en Getthoblaster fra innerlomma og gjøre festen komplett.

Til å begynne med var det egentlig bare komisk, men man går lei temmelig fort, spesiellt dersom man faktisk prøver å få med seg det som går på skjermen..

Det gikk imidlertid ikke langt tid før det kom en ferm og sint kinoansatt trampende, noe som fikk de feststemte til å fjerne seg fra salen i turbofart! Nei, når jeg tenker meg om- dette innslaget av ufyselig kinopublikum var egentlig ganske underholdende, spesiellt retretten til "tøffingene"! Har ikke sett noen springe så fort på ganske så lenge. :)


En aller siste eksamenspjatt :)

                                         

Jeg hadde eksamen i pedagogikk, tre års pensum verdt med PEDAGOGIKK!, for noen uker siden og bommet totalt på oppgaven som handlet om basiskompetanse. Hvorfor? Jeg laget en helt ny definisjon av ordet som bare stemte 1/4 overens med den faktiske, nedfelte definisjonen, og fjaset lykkelig i vei i femten sider om denne nye vrien på ordet. ooooops...

Følgelig var jeg sikker på at jeg skulle stryke. Med en gang du begynner å sykle litt sånn ut på viddene betyr det nemlig at du stryker på en eksamen av dette valøret, her er det ikke mye slingringsmonn. Derfor satte jeg straks i gang en intens veddekampanje og veddet pakker med Safarikjeks i hytt og gevær med mine venner om at jeg kom til å stryke på "Pedn". Sånn kunne jeg i det minste tjene litt på ulykken og ha disse som nødproviant utover sommeren.

I går  kom resultatet, jeg fikk en C!  Sensor må ha vært dørgende full, senil og sannsynligvis stokk blind, noe annet er ikke mulig! :D På den lyse siden betyr dette at jeg slipper å lese opp igjen noen tusen sider med pensum til ny eksamen i august, på den litt kjipere siden har jeg nå opparbeidet meg reneste U-lands gjelda hva safarikjeks angår..


Morgenstund er tull i grunn..

Jeg er et B- menneske av natur. Jeg sitter oppe til langt på natt og jeg sover til langt på dag. Denne skjøre balanse mellom fungerende og ikkefungerende menneske har jeg opparbeidet meg gjennom en livstid som natterangler og har til dags dato vært ganske så fornøyd med tilværelsen.

Så kom tiden for utsatt praksis som jeg skal ha i fem uker framover nå.. Jeg har nå stått opp klokka seks to dager på rad, med den følge at jeg har vært nødt å skoffle inn to kopper kaffegrøt hver morgen for å få sparket i gang maskineriet og busset avgårde i halv sju tida om morgenen for å rekke å være i barnehagen til halv ni.

I morgen skal jeg være i barnehagen 07.15. Det betyr opp og "hopp" i halv 5- tida det, før resten av verden i det hele tatt har begynt å kreke seg inn i deltasøvn- stadiet. 

Ved slutten av denne praksisen kommer jeg til å tygge kaffe som skrå, samt virre forvirret rundt omkring og snakke med meg selv.

Dere er herved advart!
hits