Internettproblemer..

Jeg har for tida sparsomt med internett-tilgang, så det blir dårlig med oppdateringer her inne den nærmeste uka i alle fall.. :I

Men som Arnold har sagt det før meg: "I will be back!" ;P

Og eit par timar seinare..
------> Jeg skjemmes herved enormt, ekstremt og en anelse grasiøst bare for å være på den sikre siden.

"I'LL BE BACK!" heter det. Takk for korrekturen Mads! :)

Rett og slett genialt

Fra denne dag kommer jeg til å glise STORT hver gang DDE og Sputnik blir nevnt! Grunnen til det finner du her.

Tusen hjertelig takk, Fratho- you made my day! :D

Kattekvinnen

På holmen hvor jeg opprinnelig er fra har vi en kattekvinne som støtt og stadig klager sin nød til VG. Kattekvinnen har hatt det vanskelig de siste årene. Etter å ha blitt ufør etter en bilulykke er kattene hennes eneste trøst, noe hun også påstår å ha legeerklæring på.

En eller to pusekatter kan saktens være god trøst, men når du har så mange at du ikke en gang har peiling på HVOR mange katter du har?!? Alle hennes 9000 trygdekroner går til de 52-67 kattepusene så det skal hun ha, hun gjør det hun kan.. Men jeg tviler egentlig på at du kan ta deg av 50+ katter alene når du er ufør, heck jeg tviler på at NOEN SOM helst er i stand til å ta seg av så mange katter, uansett form.

Men det skal ikke stå på innsattsvilje! Hun hadde jo funnet seg et småbruk ute på Frei som hun mente kommunen burde hjelpe henne å kjøpe slik at hun kunne starte et kattepensjonat. En tanke som umiddelbart slår meg er imidlertid denne: "Dersom du allerede begynner å nærme deg 70 katter og en fire, fem hunder som du eier selv- hvordan i HULESTE vil du ha plass til andre dyr?!?"

- Jeg er rasende på sosialkontoret i Averøy som nekter å hjelpe meg med penger til mitt eget livsopphold, sier Lise Tove. (sitat hentet fra VG)

Hmmm.. jeg skal skaffe meg 135 hamstere og forvente at kommunen kjøper meg en toppleilighet på Nedre Elvehavn...

Dyrebeskyttelsen, Mattilsynet og privatpersoner har vært involvert i hysteriet og har gitt henne den ene etter den andre fristen på å kastrere, omplassere og så videre sine dyrebare kattevenner. Hun nekter, ettersom ALLE kattevennene er den eneste årsak til at hun overhodet fungerer. (er du helt fungerende dersom du MÅ ha 70 katter i din umiddelbare omgangskrets??)

En snill mann tilbød kattekvinnen og hennes pusekatter i første omgang en brakke hun kunne bo i etter at hun, merkelig nok, hadde blitt kastet ut av huset hun i første omgang leide.

Å bo i en brakke kan vel ikke påstås å være en ideell løsning for 70 pusekatter, og 10-20 katter ble også avvlivet av dyrebeskyttelsen, samtidig som en del av kattene ble kastrert.

Han som hadde tilbudt kattekvinnen brakken ble etter hvert drit lei av å vente på at Dyrebeskyttelsen skulle få ut fingern, og da de plutselig helomvendte og sa at dette IKKE var en sak for dem, dumpet han brakka med 50+ katter foran dørene til Mattilsynet. Han måtte imidlertid dra tilbake med katter, brakke og kattpisslukt med uforettet sak. Der skulle IKKE brakka stå!

Nå har imidlertid kattekvinnen fått leid seg en enebolig hvor hun fortsatt nekter å omplassere en eneste katt. Legeerklæring må vite.. (spørs om den ble gitt før antall katter oversteg det latterlige..) Og joda, kattene får mat, men ettersom de ikke får bevege seg utendørs (jupp, innekatter alle sammen) spørs det om de har det særlig bedre nå enn før..

Mattilsynet har gitt henne frist til klokka 12 i dag for å omplassere 52 av kattene, ellers vil de bli avlivet. Hun nekter fortsatt.

- Dette er et maktovergrep. I stedet for å drepe dyrene mine, burde heller det offentlige hjelpe meg med et egnet sted for meg og mine katter. Alle som kjenner meg, vet at jeg er en dyrevenn, sier Røsand. (sitat hentet fra VG)

En dyrevenn ville vel i det minste innsett at slaget var tapt og i stedet prøvd å gitt sine hårete små venner nye hjem før det var for sent?

Posten, DET er service det!

Intelligent tenking skal man jammen meg lete lenge etter på skolen min.. For å få tatt ut studielånet må jeg først betale skolepenger og studieavgift til stive 4000 kroner. For 4000 kroner hoster man opp sånn helt uten videre på tampen av sommeren! *host* Men etter å ha lånt litt her og der kunne jeg i dag endelig betale den &%#%%/"/&%!%'s avgiften (selvsagt etter å ha mast i rundt ei uke om å få den hersens regninga som de på død og liv skal ha meg til å betale før jeg får MITT brev om studielån) slik at jeg kunne sette kursen mot nærmeste postkontor for å sette lånet inn på konto.

Dum som jeg er dro jeg ned til sentrum... Med et lystig smil om munn tok jeg mine første steg inn i postkontoret, rev til meg en kølapp, tittet blidt ned på den, konstaterte at jeg var nummer 462 i køen, kikket ekstatisk opp på talltavla og konstaterte at jeg sannsynligvis ville dø som en gammel, gammel dame borti en krok før det ble min tur.

Overalt sto de, studenter som meg, med hvert sitt grønne ark som de skulle veksle inn i penger på konto. Men selvsagt var det en og annen gammel dame her og der også, av den typen som bruker en liten time på å sende pakke til barnebarnet, ta ut litt penger til fiskepudding og så videre.

Etter hvert som tallene sneglet seg oppover gjorde jeg min lekse grundig. Avlukkene/ båsene 1-9 var mine potensielle luker, hvor jeg kunne bli ropt opp, mens luke 10-11 var "poste pakke"-luker. Så ble min luke ropt opp. 462 til luke 12!

Luke 12?!? Hvor i huleste gampræva er luke 12?!! Jeg virret omkring, visste at tid var gull. Så så jeg den, leeengst nede i hallen hadde noen tydeligvis gjort om ei vanlig kasse til en "luke". Jeg bannet litt innvendig. Jeg hadde sikkert trykket på feil kølappeting, slik at jeg i stedet for å få satt inn studielånet kom til å ende opp med husbanklån og enda mindre råd.

Naturlig nok dristet jeg meg ikke bort til luka (redd for blide, overtalende Postbank-menn), men subbet i stedet bort til kølappemaskinen og sjekket om jeg hadde trykket feil. DET hadde jeg ikke. Jeg bannet litt mer og stormet tilbake til luka, som nå selvfølgelig var opptatt, jeg bannet enda mer og trakk en ny lapp. Nummer 490. Enda et kvarter-tjue minutter å vente..

Er det rart jeg kommer til å flippe ut når jeg skal ut på shopping i morgen?! I think not.

The Mjølmonsters, en oppdatering

Det kan virke som om Melmonstrene er på retrett. I hvert fall har jeg ikke sett noe til dem på snart ei uke.

Spørsmålet nå er om jeg faktisk har knertet dem, eller om de ligger i lur ett eller annet sted i leiligheten, klare for å å angripe når jeg minst venter det. I hvert fall kommer skapet som har vært angrepet til å stå tomt et par måneder framover i tilfelle de små krypene er i stand til å leve på luft og... hva nå enn småkryp kaller for kjærlighet..

Men jeg tar ingenting for gitt og ligger klar med salmiakk og støvsuger!

Dagens spørsmål:

Hvor mange Skrik-malerier FINNS det egentlig?! Hvilket er i så fall egentlig det originale? Er det Nasjonalgalleriets eller Munchmuseets "Skrik"??!

Men det er jo ikke så dumt gjort av Munch Egentlig. Sånn sett har man alltids en reserve eller fjorten dersom noen skulle finne det for godt å leke Thomas Crown..

Nuskete eller hur? ;P

zombiebunny cartoonJeg skal vel innrømme at jeg har litt sansen for Roman Dirge og de snåle påfunnene hans. :) Jeg er allerede en stor fan av Lenore som jeg har nevnt tidligere, og da jeg fant denne lille skjønnheten under en svipptur innom Outland hadde jeg ikke noe valg. Lille Zombie Bunny ble med meg hjem. ;)

kent og zombie bHan har allerede fått et veldig godt forhold til sambo, selv om lille Zombie B har en tendens til å "prøvesmake" litt i ny og ne. ;D

zombie b caged

Jeg har en snål, snål sans for humor for tiden..

IKEA

Husar arbeidsbenk

Ah, hva er vel koseligere enn å se bror og sambo prøve å pusle sammen et IKEA møbel, nærmere bestemt en Husar Arbeidsstasjon, UTEN arbeidstegning. ;P (det er jo som kjent en uskrevet regel som sier som så at "Intet IKEA-byggesett kommer komplett, en eller flere dippedutter skal mangle". I vårt tilfelle "Kinderegg-forklaringen".

Men hvorfor bekymre seg når man har to driftige mannfolk i hus, en tømrerlærling og en førskolelærer? Plantegninger er for pyser! ...eller hvordan var det nå igjen...

17882 forskjellige skruer, dippedutter og korkelignende tinger, ørten plank av variabel størrelse og et par metallplater som du kan lage fiffige tordenlyder med.

Alt dette skal da, ferdig stilt, bli til et fiffig skap hvor vi kan gjemme PCn.

Jeg venter i spenning.. Så langt har bare en skrue knekt og det er "bare" stuegulvet som er overfyllt av så langt overflødige planker, skruer og alskens papp.

Travel uke

Hehe, dere trodde kanskje jeg hadde falt i strid og lå stiv og dø i skyttergraven etter intens krigføring mot "The Mjølmonsters"? ;P Den gang ei.

Akkurat nå er det stille fra begge kanter, vi venter på hverandres trekk videre i "krigen om skapet".

Grunnen til mitt fravær de siste dagene er imidlertid at jeg har kommet inn på et nytt skoleår etter noen uker med tenners gnisling og harde banneord. Spesialpedagogikk 1 er da fagets fagre navn.

Her har jeg gått i 3 år og klaget over rot og administrativt kaos på skolen og hva gjør jeg så? Jo, jeg kjemper med nebb og klør for å få gått der et fjerde år as well!! (Det er som kjent vanskelig å bryte med elendighet)

Det var imidlertid ikke bare bare. Ettersom jeg hadde lyst inn på akkurat denne linja og hadde gode nok karakterer til å få en plass snudde de om på hele sulamitten og satte høyest mulig ALDER som et viktigere inntakskrav enn karakterer, sammen med arbeidserfaring. Det var med andre ord ikke så lett for en nyutdannet førskolelærer å snike tåneglen innom dette klasserommet! Her har jeg gått og følt meg urgammel i hele sommer, så får jeg plutselig beskjed om at jeg er for UNG til å komme inn.

Til å begynne med sto jeg på 15. plass på ventelista. Det så ikke så veldig lovende ut for en skoleplass til høsten, kan du trygt si, så Blixern pustet lettet ut over at hun hadde helgardert seg- hun hadde i tillegg søkt på årsenheten i Drama ved selvsamme møkkaskole.

Drama kom jeg inn på, siden dette studiet satte karakterer foran slike viktige ting som alder. Men så fant jeg ut, etter intens "prøve å få kontakt med fagpersonell på ferie"-virksomhet at det første halvåret av denne årsenheten hadde jeg allerede gjennomført gjennom fordypningsfaget mitt det siste året! Dette hadde det imidlertid ikke stått en D.R.I.T.T om noe som helst sted inne i disse fancy informasjonsheftene eller inne på nettstedet til skolen. Dette hadde heller ikke vår klasseforstander og dramalærer nevnt overhodet da hun reklamerte varmt og heftig om "Drama Årsenhet" ved slutten av skoleåret. "En fantastisk mulighet til både det ene og det andre", var det visst, men hun utelot det faktum at jeg allerede var ferdig med halvparten av det. Mye vits å ta opp studielån for å oppleve følelsen av å gå inn i en tidsmaskin og "Gå på glødende kull" og "fylle ut tomrommet til andre studenter" ENDA en gang..

Jaja.. Tilbake til Spes Ped. Etter som sommeren gikk, gikk også jeg- stadig oppover på lista. Så en dag kunne ei venninne av meg fortelle at hun sto på 3. plass på ventelista. God som jeg er i hodekalkulering, når jeg bare vil, konkluderte jeg derfor med at jeg i dette øyeblikk måtte stå på 1. plass på lista. (hun startet på 17. plass og jeg startet på 15. plass på lista) Samtidig visste jeg om ei venninne som skulle si fra seg plassen sin, noe som i praksis måtte bety at jeg var inne på Spes ped.

Jeg tok selvfølgelig en liten gledesdans rundt omkring i stua og jodlet høyt og skjærende, før jeg ringte skolen for å få bekreftet dette gledens budskap.

En vennlig mannsstemme kunne så fortelle meg at jeg sto på 3. plass på ventelista, og at jeg ikke ville komme inn fordi jeg hadde strøket i et fag til eksamen. Jeg la på røret, passe paff. For det første hadde jeg ramlet bakover på lista og sto nå faktisk på SAMME plass som venninna mi. For det andre påsto fjompen jeg hadde snakket med at jeg hadde strøket på en eksamen, noe som var heidundrende feil. Jeg manglet et arbeidskrav i matematikk på grunn av utsatt praksis, og dette hersens kravet ville bli godkjent så snart mattemonstret fant det for godt å dra seg hjem fra ferie! Og for det tredje så ville ikke jeg bli tatt inn på grunn av påstått strøket eksamen?! Dette var vel det morsomste av alt ettersom jeg kjente flere som faktisk hadde strøket i fag, men som allerede hadde blitt tatt inn på Spes Ped.

Man kan trygt si jeg var litt hissig den påfølgende kvelden. Og hissig ble også venninna mi som plutselig delte plass med meg på lista. Hva ville så skje om vi kom inn begge to? Ville vi måtte duellere med pistoler slik at den som sto levende tilbake fikk plassen? Ville vi måtte ta i bruk våre nyervervede drama-kunnskaper og snakke med "en stemme" slik som teatersporterne gjør? Eller skulle vi kanskje dele plassen og møte opp annenhver dag?

Dette måtte vi til bunns i, så venninna mi, Maren, ringte nok en gang skolen for å høre hvilken plass hun sto på på ventelista. Etter en laaang pause fikk hun opplyst at hun HELT sikkert sto på 3. plass på lista og at grunnen til at det hadde blitt litt tull med lista var at noen hadde strøket til eksamen. (jeg har jo for F** IKKE STRØKET TIL NOEN EKSAMEN!!!)

Jeg hadde altså falt bakover på lista, tross en masse lovverk som forbyr slike ting å skje, samtidig som folk som jeg visste hadde startet langt bak meg på ventelista allerede hadde kommet inn på Spes Ped og dermed føket forbi meg og mange andre på lista.

Merkelig nok begynte jeg etter hvert å lure på hva som i huleste skulle til for at en kom inn på dette sagnomsuste Spes Ped 1. Ville jeg måtte ta heksekunst i bruk? Var det en intens bombetrusselkampanje som måtte til for å skremme vett i folk? Eller var det den gode gamle "ligge seg vei" som måtte til for at en stakkar skulle få noe håndfast å gjøre utover året?

På mandag troppet Maren og jeg, som fortsatt var uten skoleplass, opp på skolen i det kurset startet, begge med mord i blikket og en viss inntakssjef på agendaen. Selvsagt var sagte inntakssjef borte på ferie, så vi fikk i stedet snakke med en sekeretær som for anledningen flottet seg med inntakssjefens kontor.

Jeg ante en svettedråpe på pannen til sekeretæren i det han innså at dette var de to som "ikke" delte plass på lista og som hadde bombardert ham og inntakssjef med sinte mail og telefoner de siste ukene. Han rygget bakover et par skritt og åpnet omsider kjeften.

Jeg hadde plutselig falt ned på 4. plass på lista, mens Maren sto på 3. plass. Men før jeg rakk åprotestere heftig mot overmakten, forskjellsbehandling og faen og hans moster skyndte han seg å si at vi begge hadde kommet inn på grunn av et noe dårlig oppmøte. De skulle ta inn fem til, Maren og jeg var nummer 3 og 4 av disse. Jeg svelget med andre ord tunga mi og gikk lystig avgårde til et nytt studieår.

...Men tuller de mer med meg nå, DA blir det oppvask!!!

Dagens sitat

Man skal høre mye når man sitter på 20.40 bussen og er omgitt av snytfulle 18-19 åringer som er på vei til sine første studentvorspiel.. Blant annet satt en meget høyrøstet frøken fra Stabæk og hadde en dyp, dyp samtale med en eller annen fyr fra Lommedaln. (de var nøye på å presentere hvor i landet de var fra så hele bussen kunne høre det)

Så kommer det plutselig og sjokkert fra denne nyimmatrikulerte student, så hele bussen skraller:

"Betaler du både husleie OG mobilregninga selv?!?!"

Jøss, har jeg misforstått noe her? Er det ikke meninga at studenter betaler slike ting selv med en liten ting kalt studielån? Eller er det sånn at foreldre plikter å betale slike ting slik at jeg kan bruke pengene mine på festing og klær?

Mystefystisk!

I declare war!

hjelm

Det er unntakstilstand i leiligheten hos oss for tida. Vi har nemlig blitt invadert! Fienden er en vemmelig og glupsk rakker som tydeligvis liker mel, papir og ellers hva den finner i et matskap, og den har tydelig mobilisert i løpet av sommeren mens kjøkkenskapet har fått stå i fred mens jeg og sambo har vært hjemme hos våre respektive opphav og feriert.

La meg bare si at jeg gjorde en ikke akkurat lystig oppdagelse i det jeg åpnet en melpose og små kryp på1-2 mm kom tytende ut... Små? Jo da, men når de kommer mange nok så er det nok til at jeg helst bare vil finne meg en ny leilighet og glemme den gamle..

Melmidd er visstnok navnet på dritten, og de kan følge med i en hvilken som helst melpose. Og som et koselig fakta om melmidden kan jeg fortelle at dersom en Adam-midd og en Eva-midd møtes og får kose seg i fred i melposen din- kan de i løpet av 40 dager bli til 100 000 hungrige små melmidd.

Jeg bestemte i går meg for å bevæpne meg til tennene med Salmiakk og Klor, klar til kjemisk krigføring, men etter en kjapp runde på nettet for rekognosering bevæpnet jeg meg heller med en støvsuger. Å prøve å vaske vekk spetakkelet er visst det dummeste man kan gjøre, ettersom det gir krekene drikkevann og "lovehottubs"... Salmiakk og klor biter visstnok ikke på krekene, det eneste man kan gjøre er å støvsuge dem opp (for så å  UMIDDELBART kaste posen) og håpe at du fikk med alle... (lett når d er så små at de kan gjemme seg i enhver krik og krok i skapet...)

Nå ligger jeg i skyttergraven og venter på neste trekk fra fienden..

Words of advice

Ting du som B-menneske ikke bør gjøre i halv seks tida om morgenen:

- Klippe tånegler. Når øynene er nærmest gjenlimt som hos en nyfødt kattunge sier det seg selv at sikten og dermed sikteevnen ikke er særlig bra. Teti er spesiellt utsatt for innhugg.

- Smøre matpakke. Du trodde en negleklipper var farlig, og så fortsetter du med å håndtere middels sylskarpe ostehøvler?! (om ikke annet var man ganske fornuftig og benyttet færdigoppskjært brød, dog like tørt som knussssk)

- Legge en dæsj mascara. I sted så jeg trøtt ut, nå ser jeg ut som om jeg er avhengig av tunge narkotiske stoffer etter å ha bommet med børsten og nesten stukket ut det ene øyet)

- Legge mobiltelefonen eller andre gjenstander oppå vasken ved siden av do. Det som KAN falle ned i do VIL falle ned i do. (min 3330 led denne skjebne for rundt et år siden, men virker mot ALLE odds fortsatt. Turen i do var vel ikke det farligste for den i så måte, verre var det nok med den intense skrubbingen med grønnsåpe som fulgte.. ;P )

- Sette deg i sofen. Sofaer er forræderiske, myke vesener som lokker deg tilbake til drømmeverdenen igjen!

Nu ja, off to tidligvakt then.

Og mens jeg er innom temaet bussturer..

Jeg snakker sjeldent i mobilen på bussen ettersom jeg ikke har noen interesse av å prakke privatlivet mitt på fremmede. I dag tok jeg imidlertid telefonen da den begynte å ringe, ettersom hun som ringte var ei venninne som hadde tatt ny eksamen i pedagogikk i dag og hun hadde lovet å ringe etterpå for å fortelle hvordan det gikk.

Denne venninna er ganske så høylydt av seg og jeg har den uvanen at jeg automatisk skrur opp min egen stemme når jeg snakker med henne. Da jeg to minutter senere la på røret satt nærmest samtlige mennesker i bussen og kikket morskt på meg. Først tenkte jeg meg selv at det var da "maken til hårsåre mennesker", jeg hadde jo bare pratet i et par minutter. Så begynte jeg å tenke over det volumet jeg etter all sannsynlighet måtte hatt på stemmen.. 

Jeg skjemmes! Jeg har blitt en "høylydt skravle i mobil på bussen" - passasjer, nå er det ikke lenge før jeg tar telefonen mens jeg sitter i kinosalen.

Om så skulle bli tilfelle, idøm meg to døgn i gapestokk! 

???

Hva er det som får kvinner i middelalderen til å tro at dersom de står under hele bussturen og poengterer hvor forsinket bussen er, så vil det automatisk få bussjåføren til å bryte lydmuren for deres skyld og innhente all tapt tid?

Eller tror de kanskje at deres blotte nærvær ved siden av bussjåføren er nok til å få bussen til å komme fram tidsnok?

Glis

Å runde 20000 besøkende er oppskrytt. Det er å runde 10000 som  er tingen! :D Og denne grandiøse event skal jeg feire med egg og bacon til frokost ute i sola, og kaaanskje ei gullerot til dessert. :)

Og jeg må forresten takke Marina så mye, ettersom hun indirekte har lært meg hvordan jeg får postet bilder på ordentlig VG-maner, med tekst på siden! :) (man lærer mye av å titte inne på andres blogger! ;)

Cowboy hatt

Til ære for min bror (avbildede hobby-cowboy), en fellow Nordstoga-digger, som har mange gyldne minner til denne og flere andre Luring-sanger. :)


                                     Under ein cowboyhatt
                                        tekst og musikk: Odd Nordstoga

Joakim

Ditt hovud det manglar ein cowboyhatt. Du ligg der og drøymer kvar einaste natt, om livet i brennande præriesol, eit liv der du ikkje treng heim til jul.

Du rir slik ein krusar i Cadillac; med mysande augo og kroppen slakk, Og kjem der ein slange så sei' du holdt! Så skyt du han daud med ein sylvblank Colt.

I ein draum i ein natt, og månen skin og kaffien er fin og svart. Det er natt under ein hatt, ein rett og sagt jæskla tøffe Cowboyhatt.

Ditt liv har meining forutan mål. Du hopper av hesten og gjær opp eit bål. Du har ingen evalueringstrang når sola går ned bak ein svart mustang.

Og så kjem du fram til ein by i sør, der truleg Clint Eastwood har vore før. Der sjela blir kvesta og kroppen sett fri, men for deg gjer det lite at det er slik det blir.

I ein draum?

Og full det er du støtt, for moralen er 'kje født, så alt du tenkjer om alt det som blenkjer; det er slikt ein fær. Alt du treng er litt begjær og eit jentefang. Ein blank mustang tek deg snart ut på farten. Og hesten, ja, hesten heiter Svarten.

Men vaknar, det gjer du. Og der ligg ho som spør: "Hott i kloden va'det du drøymde no?" Du svarar du har hatt deg ein opplevingstur bort ditt som cowboyar og indianarar bur.

I ein draum?

(teksten er lånt fra Nordstogas hjemmeside)

Hjernevasking i løpet av sommerferien.

odd nordstoga

En nyfrelst Luring-fan står fram..

Jeg har blitt en ihuga Odd Nordstoga-fans i løpet av sommeren! JEG, som holdt på å le meg i hjæl hver gang "Grisen står å hyle" spant kjapt over TV-skjermen og noe som minnet om en odelsgut fra strammeste Stange tittet på meg gjennom tittekassa med en litt for standhaftig krøll på munnviken. Jeg som stusset i lange og breie om hvor i huleste denne fyren dukket opp fra og hvordan i ytterst huleste han føyk rett opp på Topp-20 lista sånn uten videre.

Men når jeg tenker etter så hørte jeg også albumet til denne fyren for første gang den dagen jeg tippet vektskåla til halveis til femti og hukommelsen i tillegg nådde sitt bunnivå. Det er mulig jeg har blitt et offer for hjernevasking av den godeste Maren (nå smiler Joakim! ;D ) for så å ha glemt alt i etterkant. Men det er vel uansett ikke tortur så lenge man liker det? ;)

Der datt jeg vel enda noen hakk i respekt hos folket der ute.. ;D Men spor 3 og 8 på den plata (og resten også forsåvidt, men SPESIELLT de) er rett og slett vidunderlig musikk for mine øreganger for tiden.

Neste fredag skal dere se jeg digger Ole Ivars, for så å hyle villt og yrt som en fjortisjente om en måneds tid når navnet til Sputnik blir nevnt... ;P

Røykslutt

Jeg savner faktisk de røykfullte cafeene jeg.. Samtidig som det er ting ved det jeg ikke savner. Jeg savner ikke selvgode fjompenisser som tror de gjør meg en tjeneste ved å blåse røyk midt i trynet på meg, jeg savner ikke å komme hjem og stinke som et askebeger, og jeg savner heller ikke folk som vifter mest med sigarettene sine når cafeen er som fullest og stempler alle som prøver å snike seg forbi dem. Men samtidig følte jeg meg liksom litt mer bortgjemt når jeg satt i et hjørne, innhyllet av skodde på alle kanter. Jeg var liksom litt mer anonym, som en doven flodhest som lå og duppet i lagunen, knapt synlig, og nippet slaraffent til gjørma. Samtidig kunne jeg spionere litt på de som satt rundt meg.

Nå føler jeg meg mer som en sånn koalabjørn i en dyrepark, beglodd.

Jeg innser selvsagt at ingen vil ha noen som helst interesse av å glo på meg, ikke har jeg myk pels eller store bambiøyne. Det eneste jeg vel har av likhetstrekk med Koalaer er vel kroppsformen og en ganske så laidback innstilling til tilværelsen.. ;)

I'm loving angels instead, Jessica-style..

jessica Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke syntes Robbie Williams' "Angels" var noe særlig da han først ga den ut på CD, men etter å ha hørt Jessica Simpsons vokalonanering til samme sang føler jeg faktisk en intens trang til å stikke hull på trommehinnene mine. Og tro meg, det er ikke noe jeg normalt gjør frivillig, for det gjør VONDT- bare spør mitt yngre meg som elskverdig fikk stukket hull på trommehinnene sine UTEN bedøvelse.. (fjotten fikk senere sparken på grunn av feilbehandling av pasienter, kan ikke skjønne hvorfor..)

Men verst av alt, verst av ALT er musikkvideoen der Jessica står og fekter og veiver med armene som den godeste sangeren i Creed! Og som hun gaper der hun står og slipper ut sin tordenrøst! Hun misunner meg mistenkelig om trostunger der de ligger i redet og gaper etter mat.

Hmm... og nå ser jeg for meg at Jessica gaper i det mest "intense" partiet av sangen og en diger, feit meitemark detter ned i gapet på henne.

Litt for mye ute i sola for tida tror jeg... ;P

Tygg en Extra..

Extra

I dag gikk jeg til innkjøp av intet mindre enn en pakke "Extra Professional - Strong Mint" på tur hjem fra jobb ettersom jeg trengte ett eller annet å tygge på.

Først på bussen satte jeg meg ned og kikket nærmere på pakningen. På baksiden sto det like selvfølgelig som at de hersens kirkeklokkene vekker meg hver søndag: "Extra Professional med mikrogranulat smakar gott och ger kenslan av rena og fräscha tänder." Og på forsiden sto følgende å lese: "Cleans teeth in a way you feel! With Microgranules."

La oss så ta en titt på det Extra her påstår:

For det første så inneholder denne tyggisen en hemmelig ingrediens som heter for Microgranuler. Hva i huuuuleste er det?! Er dette bittesmå skapninger med små tannbørster som pusser tennene mine "a way you feel??" *ser for seg en lubben liten fyr med rørleggersprekke og store fortenner som loffer, med matpakken i baklomma, inn i kjeften min for å gjøre ren tennene mine* For det står jo videre vitterlig at denne tyggisen gir en kensla av rene og friske tenner og at den rengjør tennene mine på en måte som jeg kan kjenne?

Og som jeg kikker nærmere på selve tyggisen ser jeg da vitterlig små blå prikker, som enten kan være blåmugg ala blåskimmelost, eller disse små fyrene som Wrigley har forsket fram i sine hemmelige laboratorier et eller annet bortgjemt sted.

Tror jeg gir tyggispakken til noen andre jeg..

Neste uke: Wellas hemmelige ingrediens blir avslørt.. :P

I'm still alive! :)

Jøss, inne på Sprayblogg har det blitt lekkert, gitt! :) Og så har man til og med blitt listet opp sammen med noen av favorittbloggene sine, for en ære! :D

Grunnen til at jeg har vært fraværende denne uka er at jeg har hatt gleden av å være vikar hos barnehagen jeg hadde praksis i tidligere i sommer. :) Det er ganske så spennende å få være med på innkjøringen av et nytt barnehageår på en småbarnsavdeling, samtidig som det er driiiiiiiiiiiiiitstilig å tjene sine første kroner som ferdig utdannet førskolelærer! :D (skjønt, jeg er fortsatt en godkjenning av arbeidskrav i matematikk unna for å få utskrevet mitt pastellrosa(!) vitnemål..)

hits